Stopover Abu Dhabi

Published on 6 October 2022 at 10:41

Na een voorspoedige vlucht met Etihad landen we 's avonds op de eerste, weliswaar korte, bestemming van onze wereldreis. Abu Dhabi, één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, begroet ons direct met een enorme klamme warmte. 

We kopen een kaartje voor de lokale bus die ons al snel naar het centrum brengt, om de hoek van ons hotel. Hier checken we in en worden verrast met een riante kamer met uitzicht over de stad. We laten de aangenaam geklimatiseerde kamer nog even achter ons om een hapje eten te scoren. Na een paar straten te hebben af afgelopen, stuiten we op een klein tentje wat verse broodjes shawarma verkoopt. We kopen er wat en wachten buiten tot de vriendelijke man onze bestelling geeft. Na dit smakelijk maaltje keren we terug naar de hotelkamer.

 

De volgende ochtend hebben we nog een paar uur voordat we weer naar de luchthaven moeten en willen dan ook wat van de stad zien. We trekken er te voet op uit en merken na een paar meter al hoe vreselijk vochtig het hier is aangezien we binnen no time drijfnat van het zweet zijn. Maar we zetten door en lopen langs een mooi open park. Ik zeg park maar er groeit natuurlijk weinig dus plein is wellicht een betere omschrijving. Hier staat ook het Qasr Al Hosn paleis en fort. Vanaf daar lopen we richting de moskee van Sheikh Khalifa Bin Zayed de Eerste tot we bij de boulevard komen. Deze lopen we af tot we weer ter hoogte van ons hotel zijn en keren terug voor een hoognodige douche voordat we de bus terug naar de luchthaven nemen om de reis te vervolgen. 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With JouwWeb